Ngarep > Kabar > Warta Industri

Pira wujud sing bisa dipérang dadi sumber godhong?

2023-07-23

Sumber godhong bisa dipérang dadi rong wujud: sumber godhong multi-leaf lan sawetara sumber godhong-godhongan godhong, loro-lorone duwe kaluwihan lan kekurangan dhewe.


Sumber godhong ana rong wujud:

(1) Multi-leaf spring: kasusun saka pirang-pirang piring baja sing beda-beda dawa lan jembare ditumpuk bebarengan. Piring baja saka macem-macem sumber godhong ditumpuk dadi bentuk segitiga terbalik, kanthi piring baja paling dawa ing sisih ndhuwur lan piring baja paling cendhak ing sisih ngisor. Jumlah piring baja ana hubungane karo bobot bus sing ndhukung. Sing luwih kenthel lan luwih cendhek piring baja, luwih gedhe kaku spring. Nanging, nalika spring rwaning digunakake kanggo dangu, bêsik bakal Sliding gesekan karo saben liyane kanggo gawé gangguan. Gesekan relatif antarane piring baja uga bisa nimbulaké ewah-ewahan bentuk spring, asil nyopir ora rata


(2) Spring rwaning cilik: dumadi saka piring baja karo ends lancip lan witjaksono jembaré lan dawa ing tengah, ditumpuk bebarengan. Salib-bagean piring baja saka spring rwaning sawetara beda-beda gumantung nemen, lan salib-bagean saka tengah kanggo loro ends mboko sithik beda-beda. Mulane, proses rolling luwih rumit lan regane uga luwih larang tinimbang spring multi-leaf. Dibandhingake karo multi-leaf springs, ing kaku sing padha (yaiku, kapasitas beban-bearing padha), sawetara spring rwaning kira-kira 50% luwih entheng tinimbang spring multi-leaf, ngurangi konsumsi bahan bakar lan nambah kelancaran nyopir. Kajaba iku, ana kontak titik ing antarane sawetara sumber godhong, nyuda gesekan lan getaran relatif, lan nambah kenyamanan berkendara.