Ngarep > Kabar > Warta Industri

Apa iku spring godhong?

2023-07-23

Leaf spring minangka komponen elastis sing paling akeh digunakake ing suspensi otomotif, yaiku balok elastis kekuatan sing kira-kira padha sing kasusun saka pirang-pirang piring musim semi alloy sing ambane padha nanging ora padha dawa (ketebalan bisa padha utawa ora).


Nalika spring plate baja dipasang ing suspensi mobil lan beban vertikal sing ditanggung ing arah positif, saben piring spring ngalami deformasi gaya lan cenderung arch munggah. Ing titik iki, poros lan pigura nyedhaki saben liyane. Nalika poros lan pigura adoh saka saben liyane, beban vertikal positif lan ewah-ewahan bentuk ing spring plate baja mboko sithik suda, lan kadhangkala malah mbalikke.


The main film ear is severely stressed and is a weak point. To improve the stress situation of the main film ear, the end of the second film is often bent into a ear and wrapped outside the main film ear, known as the ear wrap. In order to allow for relative sliding of each piece during elastic deformation, a large gap is left between the main piece rolling ear and the second piece wrapping ear. In some suspensions, the two ends of the steel plate spring are not made into rolling ears, and other support connection methods are used, such as rubber support pads.


Plat baja persegi dowo warata mlengkung ing wangun, lan chassis dumadi saka sawetara piring dibandhingke dilengkapi springs. Siji mburi dipasang ing gantungan kanthi pin, lan ujung liyane disambungake menyang balok utama kanthi mata ngangkat, ngidini sumber kanggo nggedhekake lan kontrak. Cocog kanggo truk kargo medium nganti gedhe.


Spring godhong mobil penting banget. Kita kabeh ngerti, spring piring baja dumadi saka akeh elastis, seragam ing jembaré lan kekandelan, lan beda-beda ing dawa. Fungsine yaiku kanggo nyambungake pigura lan poros bebarengan ing wangun sing digantung, katon ing antarane pigura lan poros, nahan impact beban roda ing pigura, nyuda getaran awak sing abot, njaga kelancaran nyopir kendaraan lan kemampuan adaptasi kanggo kahanan dalan sing beda.